Online Roulette varianten

Online-Roulette-variantenHet roulette spel bestaat al vele eeuwen en door de jaren zijn er verschillende varianten van het spel ontstaan. Deze varianten zijn ontstaan doordat het spel in verschillende delen van de wereld op een andere manier gespeeld wordt. Omdat door online casino’s deze spellen exact gekopieerd zijn zie je ook in online roulette varianten dezelfde soorten roulette terugkomen. Overigens verschillen de spelregels van de verschillende roulette varianten niet veel van elkaar. De verschillen hebben voornamelijk betrekking op de nummers in het roulette wiel en de indeling van de roulettetafel waar de inzetten op geplaatst worden. Aan de manier waarop het spel gespeeld wordt of de verschillende inzetmogelijkheden die je hebt verandert er eigenlijk niks. Voor het toepassen van een roulette strategie kan het echter wel degelijk verschil uitmaken welke online roulette variant je speelt.

Speel de verschillende varianten van Roulette hier

Varianten van online roulette

Hieronder bespreken we in het kort de verschillende online roulette varianten en waar je rekening mee moet houden bij het toepassen van een roulette strategie in deze varianten. In elke korte beschrijving is een link te vinden die leidt naar een pagina waar de online roulette variant uitgebreider wordt besproken en de gevolgen die dit met zich meebrengt voor het toepassen van een strategie.

Europese roulette spelen

Europees roulette kenmerkt zich vooral door de enkele groene 0 die bovenaan de roulettetafel staat afgebeeld. Het speelveld van Europees roulette waarop de inzetten worden geplaatst heeft een indeling die door iedereen makkelijk te begrijpen is. Europese roulette spelen zijn dan ook de meest gespeelde variant van online roulette. Doordat er maar één enkele 0 op het roulette wiel voorkomt betekent dit tevens dat de kansen om te winnen in Europees roulette het gunstigste is van alle varianten. Dit is voornamelijk interessant bij het toepassen van strategieën en systemen.

amerikaanse-rouletteAmerikaans roulette spelen

De Amerikaans roulette spelen zien er hetzelfde uit als de Europese roulette spelen met de uitzondering van de twee verschillende nullen die in het spel voorkomen. In Amerikaans roulette zien we namelijk de 0 en 00 terugkomen op de roulettetafel en het roulette wiel. Amerikaans roulette telt dan ook 38 verschillende nummers waarop het balletje kan landen in tegenstelling tot Europees roulette dat slechts 37 nummers kent. Deze verandering maakt een groot verschil bij het toepassen van een roulette strategie en vermindert je kansen om te winnen.

franse-rouletteFranse roulette spelen

Frans roulette is eigenlijk hetzelfde als Europees roulette. Enkel de inzetmogelijkheden van de roulettetafel zijn op een andere manier ingedeeld. De nummers waarop ingezet kan worden zijn in het midden van het speelveld afgebeeld en de inzetmogelijkheden zoals rood / zwart, even / oneven en 1-18 / 19-36 zijn aan beide zijden van de nummers verdeeld. De kansen om te winnen in de Franse roulette spelen zijn gelijkwaardig aan Europese roulette spelen. Voor het toepassen van een strategie maakt het dus niet uit of je Frans of Europees roulette speelt.

De beste online roulette variant voor het toepassen van strategie

Voor het toepassen van een online roulette strategie willen we natuurlijk de online roulette variant spelen waarbij we de meeste kans hebben om te winnen. Om deze reden is het aan te raden om gebruik te maken van Europese of Franse roulette spelen. Hierbij is namelijk maar één nul in het spel en zijn de kansen om te winnen met een red bet systeem of dozijn systeem aanzienlijk hoger.